Aliağa Belediyesi Orman Yangınlarına Karşı Önlem Alıyor

Aliağa Belediyesi Orman Yangınlarına Karşı Önlem Alıyor
Editör: Aliağa Medya
04 Haziran 2024 - 10:45
Aliağa Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan orman yangınları riskine karşı önlem almak için harekete geçti. Belediye ekipleri, kent sınırları içerisindeki ormanlık alanlarda temizlik çalışmaları yaparak orman yangınlarının önlenmesine katkıda bulunuyor.
Orman Yolları Açılıyor, Kuru Otlar Temizleniyor
Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, rutin olarak yapılan orman temizliği çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, özellikle yangına yol açabilecek cam kırıkları başta olmak üzere çeşitli atıkları temizleyerek ormanların korunmasına yardımcı oluyor.
Belediye ayrıca, Orman İşletme Şefliği ekipleriyle iş birliği yaparak dozer, greyder ve kamyon gibi iş makineleri yardımıyla orman yollarını açıyor. Bu sayede yangınla mücadele ekiplerinin ormanlık alanlara ulaşımı kolaylaştırılıyor.

Ormanlık Alanlarda Piknik Yasak

Aliağa Belediyesi, orman yangınlarının önlenmesine yönelik çalışmalarının yanı sıra vatandaşları da bilinçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, ormanlık alanlarda piknik yapmak ve ateş yakmak yasaklandı.
Belediye yetkilileri, vatandaşlardan ormanlık alanlarda dikkatli olmalarını ve yangına sebep olabilecek davranışlardan kaçınmalarını rica ediyor.