Aliağa Belediye Meclisi'nde ASEV Protokolüne CHP Engeli

Aliağa Belediye Meclisi'nde ASEV Protokolüne CHP Engeli
Editör: Aliağa Medya
04 Temmuz 2024 - 03:16

Aliağa Belediye Meclisi, Temmuz ayı olağan toplantısını Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirdi. Gündeminde 3 maddenin yer aldığı toplantı, 4 Haziran 2024 tarihli meclis tutanağının okunup onaylanmasıyla başladı. CHP Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, bir önceki toplantıda belediye şirketlerindeki yöneticilerin meclis tarafından belirlenmesi talebini içeren gündem maddesinin yanlış oyladığını belirterek, düzeltilmesini istedi. Başkan Acar, bu düzeltmenin yapılamayacağını açıklaması üzerine CHP grubu aynı önergeyi gündem dışı olarak tekrar meclise sundu. Gündeme alınan önerge, Cumhur İttifakı meclis üyelerinin ret oylarına karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

ASEV Protokolü CHP’nin Red Oylarıyla Reddedildi

İlk önergenin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından ikinci önerge olarak ASEV kurslarından hizmet alan vatandaşların hizmet kalitesini artırmak amacıyla Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı ile Aliağa Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalanması ve diğer işlemler için Belediye Başkanı Serkan Acar’a yetki verilmesi hususu görüşüldü.

CHP’li meclis üyeleri, önergeye red oyu verdi. Oylama sonucunda, CHP’li meclis üyelerinin red oyu daha fazla olduğu için önerge, oy çokluğuyla reddedildi.

CHP Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, maddedeki “diğer işlemler için Belediye Başkanı Serkan Acar’a yetki verilmesi” kısmına takıldıkları için ret oyu verdiklerini ifade etti.
Başkan Acar ise Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı ile yapılacak protokolün ASEV’deki hizmetlerin devamlığı açısından gerekli olduğunu  belirtti.

Başkan Acar” Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı ile Aliağa Belediyesi bir protokol yapmak istiyor.  Ege Üniversitesi ile Aliağa Belediyesi , nasıl bir protokol yapabilir? Ne olabilir ki, Türk Musikisi ile ne yapabilir ki? Beraber inşaat işine giremez, beraber yolcu iskelesi yapamaz. ASEV Müzik Kursları ile ilgili Ege Üniversitesi’nden hocalar geliyor, Türk Sanat Müziği Hocamız, Türk Halk Müziği Hocamız gibi akademisyen hocalarımız, şuan bizim korolarımıza, ASEV’in kurslarına eğitim veriyor. Bu eğitimlerin bedelini ödeyebilmek adına Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi bölümüyle bizim bir protokol yapmamız gerekiyor. Bu protolle biz Ege Üniversitesi’ne ödeme yapacağız. Şimdi Türk Musikisi ile, çok merak ediyorum, Belediye Başkanı protokol yapacak, biz bunu reddedelim diyorsunuz. Ne yapacak, kaset mi çıkaracak Bu protokol ASEV’deki hizmetlerin devamlığı açısından gerekli. Bunu neden reddettiğinizi ASEV’deki öğretmen ve kursiyerlere siz açıklarsınız” dedi.

Tekrar Oylama Talebi Yönetmeliğe Takıldı

Başkan Acar’ın açıklamasının ardından söz alan CHP Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, madde oylanırken söz istediklerini ancak verilmediğini, sorularını sorabilselerdi maddeye ret oyu vermeyeceklerini belirtti. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Erol Güngör ise önergenin tekrar oylanması durumunda kabul oyu kullanacaklarını söyledi. Tekrar oylama yapılması talebi üzerine Belediye Avukatı, yönetmelikte tekrar oylama yapılamayacağını, önergenin ancak bir sonraki meclis oturumunda tekrar oylanabileceğini belirtti.

Bir Sonraki Toplantı 6 Ağustos’ta

Aliağa Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı 6 Ağustos Salı günü saat 18.00’de gerçekleştirilecek.