AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'dan Tel Aviv tepkisi

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'dan Tel Aviv tepkisi
Editör: Aliağa Medya
07 Haziran 2024 - 18:18
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İzmir ile Tel-Aviv arasındaki "kardeş şehir" kararının kaldırılması ve Gazze'nin tüm ilçelerce "kardeş şehir" ilan edilmesi için AK Parti grubu olarak teklif sunacaklarını açıkladı.

İsrail'in Gazze'deki eylemlerine sert tepki gösteren Saygılı, İzmir'in Gazze halkının yanında olduğunu vurguladı. "İzmir, masum sivilleri ve günahsız yavruları katleden bir devletin ya da şehrin kardeşi olamaz, olmamalıdır" diyen Saygılı, Filistin meselesine dikkat çekerek Tel-Aviv ile İzmir arasındaki kardeş şehir ilişkisine derhal son verilmesi gerektiğini belirtti.
Saygılı, Filistin'in İsrail tarafından sistematik bir şekilde katliama ve soykırıma uğradığını belirterek, "Filistin, İsrail Terör Devleti'nin Siyonist sapkın emelleri doğrultusunda sistematik bir katliama, planlı bir soykırıma uğruyor. Küresel gelişmeler ışığında görüyoruz ki son olarak Slovenya ile Filistin'i tanıyan ülke sayısı 147'ye ulaştı. Temennimiz bu sayının daha da artması, tanıyan ülkelerin İsrail caniliğine sesini yükseltmesi ve küresel bir yaptırımla Siyonist caniliğin son bulmasıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı'nın Liderlik Vizyonu

Bilal Saygılı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "küresel barış diplomasisi liderlik vizyonuyla" sergilediği irade ve cesur duruşun vicdan sahibi toplumlar için örnek teşkil etmesi gerektiğini belirtti. İzmir'in, tüm Türkiye gibi Gazze halkının haklı mücadelesinin yanında olduğunu ifade eden Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tel-Aviv ile kardeş şehir ilan edilmesi konusunun yeniden ele alınmasını talep etti.

İzmir ve Kardeş Şehir İlişkisi

 "İzmir, masum sivilleri ve günahsız yavruları katleden bir devletin ya da şehrin kardeşi olamaz, olmamalıdır. İzmir'in yanı, hamile kadınların, yaşlı sivillerin sığındığı kamplara gece yarısı ölüm bombaları kusan katillerin safı değildir."diyen Başkan Saygılı "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve yönetici erkine kamuoyu önünde çağrıda bulunan Saygılı, "Bu onulmaz ayıbı üzerinizde tarihi bir utanç olarak taşımaya son veriniz! Bir avuç katliamcı Siyonist sizin kardeşiniz ise de bunu yüreklice kabul edip bu gerçeği İzmir ve İzmirliyle paylaşınız. Yok eğer safınız masum, mazlum ve mağdur Gazze halkıysa bunu da çekinmeden yüreklice ifade ediniz" ifadesini kullandı.

Gazze kardeş şehir ilan edilsin

Gelişmeler ışığında ilk Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında AK Parti grubu olarak tekliflerini sunacaklarını  dile getiren  Saygılı  "Bu gelişmeler ışığında, ilk Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında; 'İzmir'in Tel-Aviv'le olan sözde kardeşliğinin sona ermesi ve Gazze'nin tüm ilçelerimizce kardeş şehir ilan edilmesi için' AK Parti grubu olarak teklifimizi sunacağız."dedi

Tarih ve Vicdan Karşısında Tercih

Saygılı, İzmir halkının, tarih ve maşeri vicdan karşısında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve yöneticilerinin tercihini yapacağını belirterek, "Ya katil Netenyahu ve psikopat cani çetesiyle kardeşliklerini perçinleyecekler ya da Gazze'nin halkına şerefli bir selam göndereceklerdir. Utanç ve şeref arasındaki farkı bilenler için tablo bu kadar nettir." dedi.