ADD Aliağa: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi , son olayları, gelişmeleri ve gündemi değerlendirirken ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır Parolamız tektir ve değişmez, Ya İstiklal ya ölüm’ sözünü tekrarladı

ADD Aliağa: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır
Editör: Aliağa Medya
25 Ekim 2024 - 23:49
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa  Şubesi , Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünde Türkiye’nin içinden geçtiği kritik süreçlere dikkat çekmek amacıyla   basın açıklaması  düzenledi

Demokrasi Meydanında düzenlenen  basın açıklamasını ADD Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Samet Arıcıoğlu okudu . ADD Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Samet Arıcıoğlu tarafından okunan açıklamada, ülkenin Batı emperyalizminin bölme planlarına alet edilmeye çalışıldığı belirtildi. Arıcıoğlu “Bir yandan, çökertilmiş eğitimle cehalet, üretim fukarası ve kriz bağımlısı ekonomi ile yoksulluk batağında milleti soluksuz, sessiz bırakma politikaları, Bir yandan, ‘Darbe anayasasından kurtulma’ tatlandırıcısı ile yutturulmaya çalışılan ‘Yeni (aslında 103 yıl eski) Anayasa’ çalışmaları…” şeklinde devam ederek, ülkenin karşı karşıya olduğu tehditleri sıraladı.

Arıcıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hepsi, Batı emperyalizminin 100 yıldır milim sapmadan izlediği ‘Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni güdümünde Orta Doğu Tipi bir Din Devleti’ne dönüştürerek bölme’ ham hayaliyle günümüz Sevr’i olarak gündeme soktuğu, Üniter Ulus Devletimizi yok etme amacı haritası ile sabit BOP’a hizmet eden ‘gaflet ve dalâlet…’ adımlarıdır. Atatürkçü Düşünce Derneği, adını taşıdığı Büyük Atatürk’ten ve devrim şehidi kurucusu Prof. Dr. Muammer Aksoy’dan aldığı görev talimatı ve varlık nedeni gereği demokratik ve hukuki tüm haklarını kullanarak BOP’a geçit vermemek için olanca gücüyle mücadele etmek, emperyalizmi ve işbirlikçilerini yine hüsrana uğratmak azim ve kararındadır.”

Açıklamada, tüm yurttaşlar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler, ülkenin birlik ve beraberliği için mücadeleye davet edildi. Arıcıoğlu, konuşmasını “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Parolamız tektir ve değişmez, YA İSTİKLÂL, YA ÖLÜM!” diyerek tamamladı.

Basın açıklamasına, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi Başkanı Erol Çetinkaya  ve yönetim kurulu üyeleri ,  CHP Aliağa İlçe Örgütü  yönetim kurulu üyeleri ve partiler , DİSK Emekli-Sen Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi Başkanı Celal Süslü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber: İsmail Hakkı Ergün