ADD Aliağa Şubesi'nden Atatürk Anıtı'na yapılan saldırıya sert tepki

ADD Aliağa Şubesi'nden Atatürk Anıtı'na yapılan saldırıya sert tepki
Editör: Aliağa Medya
10 Ekim 2024 - 02:08
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına balyozla saldırı düzenleyen M.Ç. isimli şahıs, çevredeki esnaf ve vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, şahsı gözaltına alarak soruşturma başlattı.

Türkiye'nin dört bir yanından tepkiler yükselirken, Aliağa'da da Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi olayı şiddetle kınadı.

 Atatürkçü Düşünce  Aliağa Şube Başkanı Erol Çetinkaya, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, Atatürk'e yönelik bu ve benzeri saldırıların son dönemde arttığını belirterek, "Milletimizin sinir uçlarıyla oynandığı, barış ortamının zehirlendiği aşikardır" dedi. Çetinkaya, saldırıya sert tepki göstererek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan bu tür eylemlerin, laik Cumhuriyet ve milli değerlere yönelik bir saygısızlık olduğunu vurguladı.
Çetinkaya, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: " Bu tür saldırılar kesinlikle kabul edilemez ve şiddetle kınanmalıdır. Toplumun huzuru ve birliği açısından, bu tür eylemler karşısında adaletin en kısa sürede tecelli etmesi ve sorumluların hak ettikleri cezayı alması büyük önem taşımaktadır. Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını korumak, Türk milletinin ortak sorumluluğudur. Bu gibi kişilerin cesaretlendirilmesi de, cezasız bırakılması da büyük hata olduğunu bir kez daha hatırlatıyor, yetkilileri uyarıyor göreve davet ediyoruz  Laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti sahipsiz değildir” İfadelerini kullandı
ADD Aliağa Şubesi’nin düzenlediği basın açıklamasına Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de katılarak destek verdi.