Adalet Bekleyen Aile

Yozgat Boğazlıyan T Tipi Kapalı Cezaevinde kaldığı koğuşta kendisini asarak intihar ettiği söylenen Okan Özgül’ün Aliağa’da yaşayan ailesi adalet istiyor

Adalet Bekleyen Aile
Editör: Aliağa Medya
10 Eylül 2024 - 03:08
Menemen Ceza İnfaz Kurumu’nda 3 ay kaldıktan sonra Yozgat Boğazlıyan T Tipi Kapalı Cezaevi’ne nakledilen 30 yaşındaki hükümlü Okan Özgül, 2 Mart sabahı koğuşunda asılı halde bulundu. Cezaevi yönetiminin ailesine bildirdiği ölüm haberi üzerine Özgül’ün cenazesi, 4 Mart’ta Aliağa Mezarlığı’na defnedildi. 20 ay hapis cezası bulunan Özgül’ün ailesi, oğullarının intihar ettiğine inanmadıklarını belirterek, Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla Boğazlıyan Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Aileden Aliağa’da Basın Açıklaması
Okan Özgül’ün ailesi, Aliağa Demokrasi Meydanı’nda toplanarak basın açıklaması yaptı ve adalet çağrısında bulundu. Aileye, Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de destek verdi. Ailenin avukatı Sertuğ Köybaşı, sürecin başından bu yana yaşanan gelişmeleri aktardı.

“Oğluma Bunu Yapanlar Cezalandırılsın”

Basın açıklaması yapan Okan Özgül’ün annesi Fethiye Taşkın, gözyaşları içinde adalet taleplerini dile getirdi: “İnanın çok üzgünüm. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Ben adaletsiz ülkede adalet istiyorum. Burada yer yok diyerek çocuğumu o cezaevine gönderdiler ve bana çocuğumun cesedini gönderdiler. Ben oğlumu devlete teslim ettim. Oğluma bunu yapanların cezalandırılmasını istiyorum. Biz Suriyeli olsaydık emin olun bütün bu alan dolardı. Benim kanaatim, benim çocuğum alevi olduğu için hiç kimsenin sesi çıkmadı. Ben adalet istiyorum, benim oğlumdan sonra başka Okanlar ölmesin, başka anneler, başka kardeşlerin canı yanmasın istiyorum.” Dedi.

Kardeşinden Adalet Bakanlığı’na Çağrı

Okan Özgül’ün kardeşi Gamze de basın açıklamasında söz alarak şunları söyledi:
“Adalet Bakanlığı’na gittim, kapılar kapandı. Kimse bize yardımcı olmadı. Ben de kardeşim için adalet istiyorum. Kim ne yaptıysa cezasını çeksin istiyorum.”
Haber:ismail Hakkı Ergün