4 ilde ormanlık ve otluk alanlarda yangın

4 İlde Yangın Mücadelesi: İzmir ve Manisa'da Kontrol Altına Alındı, Uşak ve Balıkesir'de Mücadele Devam Ediyor

4 ilde ormanlık ve otluk alanlarda yangın
Editör: Aliağa Medya
20 Haziran 2024 - 09:30
Uşak'ta orman yangınına müdahale devam ediyor. Balıkesir'in Ayvalık, Manisa'nın Soma ilçesi ile İzmir'in Karaburun ve Urla ilçelerinde çıkan orman yangınları ise kontrol altına alındı.
İzmir'de Yangınlar Kontrol Altında
zmir'in Karaburun ilçesindeki orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bergama ilçesinde de Asklepios Ören Yeri yanındaki çam fıstık ağaçlarının bulunduğu alanda çıkan yangın, Orman Bölge Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü.
Manisa'da Yangın Kontrol Altına Alındı
Manisa'nın Soma ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, kontrol altına alındı. Yangın, ekiplerin karadan ve havadan müdahalesiyle yaklaşık 5 saatte kontrol altına alındı.
Ayvalık'ta Yangın Kontrol Altında
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, çöplükte başlayıp makilik alana sıçrayan yangın, havadan ve karadan müdahale sonucu kontrol altına alındı.
Uşak'ta Mücadele Devam Ediyor:
Uşak merkeze bağlı Akbulak köyü yakınlarında dün akşam saatlerinde çıkan yangın da söndürülmeye çalışılıyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bölgede etkili olan şiddetli rüzgarın, yangının kontrol altına alınmasını güçleştirdiğini söyledi.