4 ilde orman yangınlarına müdahaleler devam ediyor

 4 ilde orman yangınlarına müdahaleler devam ediyor
Editör: Aliağa Medya
16 Ağustos 2024 - 10:30
Türkiye'nin dört farklı ilinde çıkan orman yangınları, ekiplerin yoğun çabalarıyla kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Çanakkale, Bolu, Manisa ve İzmir'de meydana gelen yangınlara havadan ve karadan müdahale sürerken, özellikle tarihi alanları tehdit eden Çanakkale'deki yangın büyük bir tehlike yarattı.
Çanakkale’de Tarihi Tehdit
Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde, Büyükanafarta köyü yakınlarındaki ormanlık alanda nedeni henüz belirlenemeyen bir yangın çıktı. Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda yaşanan yangına karşılık Milli Savunma Bakanlığı askeri helikopterlerle müdahale etti. Alevler, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı gibi önemli tarihi alanlara yaklaşırken, ekipler yangını durdurmak için büyük bir çaba gösteriyor. Yangın, Anzak Koyu yakınlarındaki Canterbury Mezarlığı'nı da etkiledi.

Bolu'da Ormanlar Kül Oldu
Bolu'nun Göynük ilçesindeki yangın, şimdiye kadar 100 hektardan fazla alan zarar gördü..Yangının hızla yayılması üzerine, üç köydeki bazı mahalleler tedbir amaçlı tahliye edildi. Eskişehir kent merkezine kadar ulaşan yoğun duman, hava araçlarının lojistik desteğini de zorunlu hale getirdi.

Manisa ve İzmir'deki Yangınlar
Manisa'nın Gördes ilçesinde üçüncü gününe giren orman yangını, geniş bir alana yayılarak ekiplerin gece boyunca süren çabalarına rağmen kontrol altına alınamadı. İzmir'in Karşıyaka ilçesinde ise Yamanlar Dağı Karatepe mevkisinde çıkan yangın, sabahın erken saatlerinden itibaren havadan müdahalelerle söndürülmeye çalışılıyor.
Bakan Yumaklı’dan Açıklama
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale, Bolu ve Manisa'daki yangınların iyiye gittiğini ve kontrol altına alınma sürecinde olumlu bir gelişme kaydedildiğini belirtti. Bakan Yumaklı, yangınlarla mücadelede vatandaşların desteğinin önemine vurgu yaparak, yangınların en kısa sürede söndürüleceğine olan inancını dile getirdi.