2025 Hac Ön Kayıtları Başladı!

2025 Hac Ön Kayıtları Başladı!
Editör: Aliağa Medya
09 Ağustos 2024 - 15:25
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2025 yılı hac organizasyonu kapsamında hac ön kayıt ve kayıt yenileme sürecine ilişkin beklenen açıklamayı yaptı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu mübarek yolculuğa çıkmak isteyen tüm vatandaşların 5 Ağustos 2024 – 16 Eylül 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini gerçekleştirebileceklerini belirtti.

Başvuruda bulunacak olan vatandaşlar için ön kayıt ücreti 750 TL olarak belirlendi. Bu ücret, Albaraka Türk Katılım, Emlak Katılım, Kuveyt Türk Katılım, Türkiye Finans Katılım, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım bankalarının hac kurumsal tahsilat hesaplarına yatırılabilecek.

2024 yılında hac kurasına katıldığı halde kesin kayıt hakkı kazanamayan ya da kesin kayıt sırası geldiği halde hacca gidemeyen vatandaşların kayıtları, otomatik olarak yenilenmeyecek. Bu durumdaki kişilerin, belirlenen tarihlerde ön kayıt ücreti ödemeden kayıt yenileme işlemlerini yapmaları gerekiyor.

Vatandaşlar, detaylı bilgi için İl ve İlçe Müftülüklerine başvurabilir veya hac.gov.tr adresini ziyaret edebilirler.