10 Ekim Ankara Gar Saldırısı'nda hayatını kaybedenler Aliağa'da anıldı

10 Ekim Ankara Gar Saldırısı'nda hayatını kaybedenler Aliağa'da anıldı
Editör: Aliağa Medya
10 Ekim 2024 - 20:33
İzmir'in Aliağa ilçesinde, 10 Ekim 2015'te Ankara'da yaşanan kanlı terör saldırısının 9. yılı anıldı.
Demokrasi meydanında düzenlenen anma törenine, Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ve vatandaşlar katıldı.

Yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının yer aldığı "10 Ekim'i unutmayacağız, unutturmayacağız" yazılı pankart açan katılımcılar, saygı duruşunda bulundu ve hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okundu.

Eğitim-Sen Aliağa Şubesi Başkanı Yalçın Aydın tarafından yapılan açıklamada, katliamın ülke genelinde büyük bir yara açtığı ve sorumluların hala cezalandırılmadığı vurgulandı. Aydın, "Katliamı gerçekleştirenlerin istihbarat tarafından takip edildiği, canlı bomba ihbarının olduğu, katliam sorumlularının istihbarat görevlileri ile katliam öncesinde ve sonrasında görüştüğü kamuoyuna yansımıştır" dedi.  

Aydın, devamında şu ifadeleri kullandı: "O gün dünyanın dört bir yanından ve 81 ilden barış, emek, demokrasi için gelen on binlerin haykırışları bugün yakıcı gerçekliğiyle karşımızdadır. 9 yıl önceki taleplerimiz işçi grevlerinde, kadın özgürlük hareketinde, Filistin'de, Lübnan'da ve ekoloji savunusun da halkları yok sayan zihniyete rağmen ülkenin eşitlikçi, laik, insan haklarına dayalı, demokratik bir hukuk devleti olması için mücadele eden herkesin yüreğindedir."  

Aydın, barış politikasından yana yeniden kurulması için mücadele edeceklerini belirterek, "Bir kez daha savaş rüzgârlarının estirildiği bu dönemde ülkemizde, bölgemizde ve dünyada bedeli ne olursa olsun barış politikasını savunacak, emek ve demokrasi mücadelesini yükselteceğiz" dedi.  
Grup, okunan basın açıklamasının ardından dağıldı.